Biografi for: Mette Laursen

Guldbrudepar i Bjergby, der altid er parat med et venligt svar eller rappe, humorfyldte bemærkninger.
Venlig, kvik, morsom...
Den betegnelse vil mange kunne nikke genkendende til, når man samtidig tilføjer, at den hentyder til ægteparret Mette og Harry Hansen, Viborgvej 321, Bjergby. For i 19 år var den atmosfære, ægteparret omgav sig med, da de var centralbestyrere på Haderup telefoncentral - og det husker mangen en abonnent sikkert endnu.
I morgen, fredag den 23. juli, kan ægteparret fejre guldbryllup, og det vil næppe gå upåagtet hen, eftersom ægteparret i tidens løb har stiftet bekendtskab med adskillige af egnens indvånere, enten det har været som en stemme i telefonen eller som hjælp til praktiske ting.
Mette Hansen er født og opvokset på Østergård i Hogager, og allerede som 15-årig fik hun stillingen som organist ved Hogager kirke. Hun passede hvervet i henved 15 år, og samtidig havde hun plads i huset - men alligevel fik hun tid til et højskoleophold i Lyngby på Djursland.
Harry Hansen er født i Moselund ved Engesvang, og som ung tog han til København, hvor han blev udlært garver. Den jyske hede trak imidlertid voldsomt i ham, og i 1926 flyttede han til Feldborg og fik senere plads i Hogager, hvor han traf sit livs Mette.
De giftede sig i 1933, og de boede en tid i Mette Hansens hjem, før de købte Hogager gamle skole for den - i vore nutidige øjne - beskedne pris af 2500 kr.
Harry Hansen har altid haft hoved og fingersnildhed til at kunne lave alt muligt praktisk, og i en periode havde han en kombineret frisør-, skomager- og sadelmagerforretnibng. Han var desuden på eliteholdet for skovarbejdere, og uden for huset kunne man engang se et skilt med ordene:
Håret smykkes
sålen pløkkes
hagen skrabes
selen laves.

Parret flyttede i 1945 til Bjergby, hvor Harry Hansen havde arbejde på Viftrup Savværk, men han var imidlertid så uheldig at få læderet højre hånd i rundsaven.
I årene 1950-1969 bestred Mette Hansen posten som centralbestyrer for Haderup telefoncentral, og hendes mand hjalp til. De var for alvor kommet til det, der passede sig for dem, og som nævnt vil mange endnu huske de venlige svar og de rappe, humoristiske bemærkninger.
Ægteparret har altid overkommet mere end arbejdet og livet i hjemmet, og således har Mette Hansen været formand for Herrup Husholdningsforening og havekreds og har desuden siddet i menighedsrådet i mange år - og gør det i øvrigt endnu.
Hjemmeværnet har i årenes løb været en fælles interesse for ægteparret, og Mette Hansen kan pryde sig med 25 årstegnet som lotte samt fortjenstmedalje i sølv.
Harry Hansen var under Den anden Verdenskrig med i frihedskampen og tog sig bl.a. af geværerne, der blev kastet ned af engelske flyvere. Han gemte dem i bistaderne i haven, og det var bestemt ikke noget ufarligt job!
Ægteparret nyder nu deres otium i de hyggelige, hjemlige omgivelser, hvor deres to sønner - Leo og Børge - er vokset op.