Biografi for: Ejner Brødbæk

Overtager i 1949 fødegården Over Brødbæk med 49 tdr. land efter at have haft den i forpagtning i 3 år.

Nekrolog, Dagbladet Holstebro, 9 marts 2010.
Ejner Brødbæk, Beringshaven, Holstebro, er død 93 år. Ejner Brødbæk var barnefødt på slægtsgården Over Brødbæk i Hvam. Han var fjerde generation på gården, som han overtog i 1943. Han tjente en periode på Sjælland, og der traf han sin hustru Ester. Parret drev gården som et alsidigt landbrug indtil de i 1974 flyttede til Holstebro, Hvor de købte en kiosk i Skolegade.
Sønnen John og svigerdatteren overtog Over Brødbæk, og de er hermed femte generation på gården.
I 1990 flyttede Ejner og Ester tilbage til Hvam og købte et hus i byen. Der blev så tid til at spille kort med gamle venner, da Ejner altid gerne har villet spillet kort og været i mange kortklubber i årenes løb.
Ejner har også gerne villet læse, så der findes vist ikke mange bøger, han ikke har læst. Han var også i biblioteksudvalget, da det eksisterede.
Da Ester blev dårlig, solgte parret huset i Hvam og flyttede op på Skrænten i Borbjerg, og nåede lige at få et par gode år der, før Ester døde i 2001. Ejner blev boende, indtil alle beboerne måtte flytte ud af sundhedsmæssige årsager. Nogle flyttede tilbage en kort tid, men måtte flytte igen. Både det og tabet af hustruen Ester var hårdt for Ejner.
For to år siden flyttede Ejner på Beringshaven, og det var et trygt og godt sted. Så der var han rigtig glad for at være.
Ejner Brødbæk efter lader sig fem børn, ti børnebørn og 17 oldebørn.
Signeret: rigmor.

Dagbladet Holstebro den 4. Marts 2010
Vor kære far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar Ejner Brødbæk * 31. maj 1916 er stille sovet ind Beringshaven, den 3. marts 2010 Jytte og Ingolf Ellen og Per Kaj og Bente John og Birgit Marius Børnebørn og oldebørn Bisættelsen finder sted fra Borbjerg Kirke tirsdag den 9. marts kl. 11.00