Biografi for: Dusine Iversen

Kirkebog Borbjerg Sogn 1902 (Film 52789)
13 September 1901. Født i Nørre Hvam, Borbjerg Sogn, Hjerm Herred. Dusine Iversen. Datter af Smed Iver Iversen og Hustru Marianne Jespersen, 41 Aar, i Nørre Hvam. Døbt 22 September i Kirken af Sognepræsten. Båren af Kromand Jakob Jensens Hustru i Hvam Kro. Andre Faddere: Forannævnte Kromand Jakob Jensen i Hvam Kro, Ungkarl Karl Christensen i Hvam Mølle, samt Pigen Maren Andersen i Hvam.

"Søster" blev hun kaldt som barn, og hun har beholdt navnet i familien og blandt venner.
"Søster" var knap 13 år da moderen døde i 1914. Det var et hårdt slag for hende. Broderen Ejner, der var et år yngre sagde engang, det kom på tale, det var svært for "Søster" og mig, da vor mor døde, men jeg forvandt det med tiden. Søster kom aldrig over det.
"Søster" blev aldrig gift, hun arbejdede næsten hele sit liv for andre, i sin første ungdom havde hun plads på landet, bl.a. i Burgaard; men senere kom hun til Tømmerhandler Poul Andersen i Holstebro; men de fleste år var hun pige i huset hos en skoleinspektør i Varde.
Da hun kom lidt op i årene kom hun til Skive, hvor hun blev husbestyrerinde for en ældre mand "Carlsen", og efter hans død beholdt hun lejligheden, det var så først hun fik sit eget hjem; da var hun et godt stykke vej over de tres år.
Senere fik hun en dejlig lejlighed i en karé,hvor hun nød sit otium.
Kilde: Verner Villadsen #4689.