Biografi for: Erik Brødbæk

Erik Brødbæk fortæller om sin bardom i Øster Brødbæk.
Østerbrødbæk, hvor jeg er født og boede ca. 15 år, ligger under 1 km uden for Hvam Mejeriby. Hvis du går fra Neder Brødbæk mod Over Brødbæk, går der en grusvej ned ad en lille bakke på venstre hånd lige efter svinget. Den fører over til Østerbrødbæk ( ca. 300m) Fra Østerbrødbæk er vi som børn tit løbet over marken(engen) op til Over Brødbæk.
Der er ingen tvivl om at Brødbækhus er identisk med Øster Brødbæk. Far mener også det er rigtigt.Der ligger kun 2 ejendomme på Øster Brødbækvej nemlig Øster Brødbæk og Dalhus. Arne og Vita Jensen, som boede på Dalhus da vi boede på Øster Brødbæk, flyttede også til Hvam Mejeriby for mange år siden og bor lige overfor os i dag. Far købte Øster Brødbæk af Kristian Jepsen i ca 1944.
På det Dagcenter hvor far går 2 dage i ugen er der en gårdmandskone fra Nr. Felding ansat, som kendte Kristian Jepsen og hans kone Marie. Dem købte far Øster Brødbæk af. De var efter fars beretning meget fattige, flyttede til Sjælland efter salget, hvor konen uddannede sig til Jordemoder. Manden døde først og konen flyttede tilbage til Holstebro og døde i 1996. De havde 4 børn som alle flyttede ti Amerika. Den ene har lige været hjemme og besøgt ovennævnte dame fra Nr. Felding. Far fortæller også at de Jepsens, der bor i Hvam er i familie til dem, der havde Øster Brødbæk.
Skylvadhus var også naboer og ligger lige overfor Øster Brødbæk. Så det var lige over engen hvor vi tit løb over og spillede fodbold eller legede ved en lille bæk der løber der. I de 2 moser på kortet fiskede vi ål og geder - især den lille mose har jeg fanget mange gedder i - helt op til 8 kg. Kan også huske at når vores hund Lassie fik hvalpe, blev de der ikke blev afsat puttet i en sæk og druknet i mosen. Det brugte man dengang. Som Vist på kortet ligger Øster Brødbæk helt op til skoven som også blev brugt som legeplads.
Erik Brødbæk, okt 2009

2018
61-årige Erik Brødbæk, der gennem knap 43 år arbejdede i Intersport i Holstebro, bliver ny bestyrer for Outdoor Xperten. Den nye butik åbner den 4. oktober i Bilka-kvarteret. Holstebro.
Det blev til 43 år på nær en måned for Erik Brødbæk i sportsbutikken Intersport, der rykkede ind i Nørreportcentret, da centret åbnede for 40 år siden.
Men i sommer besluttede søskendeparret bag Intersport at lukke forretningen, og for første gang i sit liv måtte 61-årige Erik Brødbæk hæve dagpenge i stedet for at få løn. Men nu er den næste løncheck snart på vej ind på bankkontoen. Erik Brødbæk har nemlig fået nyt job som bestyrer af Outdoor Xperten, der er ved at gøre klar til åbning i Bilka-kvarteret.
Outdoorlivet er min hobby, og det har det altid været. Og så er det jo også spændende at være med til at starte noget nyt op, siger Erik.
Han var i øvrigt slet ikke begyndt at søge efter nyt job, da han med udgangen af juni sagde farvel til den sportsforretning, hvor han efterhånden var blevet fast inventar. Det var nogle af de leverandører, jeg kendte fra sportsbutikken, og som også leverer til Outdoor Xperten, der fik dem til at kontakte mig, fortæller han.
Kilde: Dagbladetholstebro.dk 02. oktober 2018