Biografi for: Henrik Sørensen

Lige siden vi, Ivan Hansen og Henrik Sørensen, åbnede vores første kontor i Henriks moders kælder i 1990, har vores mission været at skabe et firma, der er rodfæstet i den ægte passion for godt møbeldesign. Spilleområdet er det tværsnit, hvor funktionel design og håndværk af højeste kvalitet møder kunst.
I 1998 blev vi, ud af det blå, kontaktet af Finn Juhls enke, Hanne Wilhelm Hansen. Hun ville høre, om vi kunne fremstille ét af Finn Juhls designs, nærmere bestemt 57-sofaen, som skulle bruges til en mindeudstilling om Finn Juhl. Hanne Wilhelm Hansen kendte os ikke personligt, men arkitekten, Bård Henriksen, havde anbefalet, at hun tog fat i ”drengene fra Ringkøbing” med hendes forespørgsel. Til vores store held, blev Hanne så begejstret over sofaens udførsel, at hun få år senere besluttede sig for, at vi skulle have enerettighederne til at producere Finn Juhls møbler. På det tidspunkt var Finn Juhl for mange blevet glemt, og flere af hans møbler eksisterede kun i meget få håndlavede eksemplarer, som daterede helt tilbage til 40'erne og 50’erne.
Ivan Hansen og Henrik Sørensen er begge selvproklamerede møbelnørder og udsigten til at begynde at producere Finn Juhls møbler gjorde dem selvsagt ekstatiske.
Henrik Sørensen og Ivan Hansen er klar over, at de har en lidt alternativ tilgang til forretning:
”Vi bliver total revet med af tingene, nogle gange også de forkerte ting, fordi vi bliver jo nødt til at kunne sælge tingene også, det hele skal jo gå op til sidst. Selv den dag i dag producerer vi nogle ting som vi elsker, men som vi slet ikke sælger nok af til at gøre dem profitable. Alligevel beholder vi disse i kollektionen, fordi vi håber, at folk en dag vil åbne øjnene for deres kvaliteter.”, forklarer Ivan Hansen.
Måske er det netop denne tilgang, der har gjort virksomheden til det perfekte match for Finn Juhls møbler – og en forretningsmæssig succes.
Kilde: House of Finn Juhl, https://finnjuhl.com